Navigation

Self Buld Dream Come True in Yorkshire


Brian & Linda's Story zig zag oak staircase This amazing project was built on the site of the couples old garage. The aim was to downsize by building their own future and retirement proof home, on the site of their existing Victorian home. The upper ground floor is a large open-plan living space with glazed doors at the rear that open on to the garden. At the front, the floor is cut back and there is a glass balcony, which allows light from the bay window to spread. The top floor has two en-suite bedrooms and all three levels are linked via a sensational zig-zag cantilevered oak and glass staircase proudly provided by our workshop and craftsmen. It winds through the building via a triple-height void topped with a glazed ridge light, which floods the stairway with natural light. Brian and Linda spared no expense on the project, which was a family affair. Their daughter, Claire, was the structural engineer and the build was managed by their son-in-law, James Preston, who runs a building company. Brian organised gas, electricity and water connections which, as expected, proved frustrating and expensive.
Read the full build story